Home Singles LOW HILL – Heal (V2 Records).

LOW HILL – Heal (V2 Records).

by Björn Comhaire

Low Hill begon ooit als een vijfkoppige band maar is ondertussen uitgedund tot een eenmanszaak met Laurens (“Low”) Vanhulle (“Hill”) als zaakvoerder. De man is zanger en multi-instrumentalist en durft al eens een liedje te schrijven. Vroeger deed hij dat vooral voor toneel en dans maar sinds hij mee mocht als voorprogramma van Stijn, in de kijker liep bij David Martijn (Soulwax, Goose) en maatjes werd met Benjamin Desmet (SX) nam zijn carrière een andere wending.

(c) : Lien Geleyn

Vanhulle noemt zijn nieuwe single Heal zelf donkere, elektronische neo-soul. Wij horen invloeden van Warhola, Bazart en SX. Een traag, ietwat donker en met een scheut room aangelengd liefdesliedje. Heerlijke, zwoele pop ook en met een stem als die van Laurens Vanhulle kan je niet veel verkeerd doen.

Zijn we uit ons lood geslagen door Heal? Dat nu ook weer niet. Een lekkere roomsaus op zijn tijd kan smaken maar het moet ook niet alle dagen van dattum zijn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More