Home Singles LOVERMAN – Candyman (PIAS)

LOVERMAN – Candyman (PIAS)

by Bart Verlent

James De Graef was een tijdje de waardige vervanger van frontman Michiel Renson bij Shht. Maar hij wilde eigenlijk iets helemaal anders doen. Dat was te merkten aan zijn debuutsingle Into The Night die hij vorig jaar uitbracht onder zijn alter ego Loverman. Daarin begeleidt hij zichzelf op akoestische gitaar en zingt hij met veel passie. Het leverde een donkere, sfeervolle song op. Er volgden nog het prachtige Parlay en Differences Aside werd zelfs een hitje.

© Loverman

Nu is er de vierde single Candyman, in een productie van Pieterjan Maertens en Jo Francken (bekend van hun werk met Tamino en Zaz). Het is weer een machtig mooie song met een sfeer die wat doet denken aan Leonard Cohen en David Sylvian. De Graef zingt opnieuw met volle overgave op het ingetogen gitaarwerk en de warme klanken van de strijkers. Een match made in heaven zo blijkt. In de bijbehorende clip speelt Michiel Renson aka Michelle de rol van candyman.

Wanneer de debuutplaat van Loverman verschijnt is nog niet geweten. Maar wij kijken er nu al reikhalzend naar uit.

Intussen kan je Loverman live aan het werk zien op:

08/07 – Cactus Festival, Brugge
15/07 – BOS! Festival, Gullegem
30/07 – M-idzomer, Leuven

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More