Home Singles LORANA – Moonwater (Eigen Beheer)

LORANA – Moonwater (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

In de herfst verschijnt de tweede ep van de Limburgse Lorana waar we al twee fantastische singles uit te horen kregen. Lorana Leclère hangt een minimalistische levensstijl aan en maakt dan ook minimal music beïnvloed door Bon Iver, Maggie Rogers en Lorde. Ze ging studeren in Londen en behaalde daar haar master diploma in songwriting. Nu spendeert ze het grootste deel van haar tijd aan muziek.

© Lorana

In de eerste twee singles had Leclère het over de dualiteit tussen haar twee woonplaatsen (Alken en Londen). In Moonwater schrijft de singer-songwriter over de dualiteit in haar persoonlijkheid. De Limburgse beleeft vaak heel hoge hoogtes en erg lage laagtes, waardoor ze soms “het midden” kwijtraakt.

Net als in haar vorige nummers maakte Lorana gebruik van huisgemaakte samples. Een deur die verandert in een clap, de koelkast die dienst doet als kickdrum…. Ook horen we voor het eerst een dwarsfluit in haar muziek, het eerste instrument dat ze ooit bespeelde.

Moonwater is misschien wel de meest vrolijke single van de te verschijnen ep. Terwijl voorgangers Am I? en Countless First Times meer ingetogen zijn, is dit nummer iets uitbundiger. Vooral het refrein klinkt heel optimistisch en dat wordt mooi ingekleurd door de warme klanken van de dwarsfluit. Over Lorana’s flexibele stem zijn we altijd lovend en dat is in dit nummer niet anders.

Fijne, zomerse single deze Moonwater. Je hoort dat Lorana zichzelf accepteert zoals ze is, met haar hoogtes en laagtes. Ze mag ook best tevreden zijn met deze knappe compositie waar de originaliteit en spontaniteit van af springt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More