Home Singles LO MEULEN – Happy Song (Klankkast)

LO MEULEN – Happy Song (Klankkast)

by Bart Verlent

Op 25 juni 2022 geeft Aroma Di Amore een exclusief reünie optreden op Sinner’s Day. Het wordt het laatste optreden van de legendarische band want daarna zetten ze er definitief (?) een punt achter. Bassist en songschrijver Lo Meulen besliste daarom om zijn energie en inspiratie voortaan in eigen nummers te steken. In afwachting van nieuwe muzikale projecten en samenwerkingen brengt Meulen later dit jaar een solo ep uit. Happy Song is daar een eerste voorproefje uit.

© Lo Meulen

Het nummer werd door Meulen ingeblikt samen met zijn Aroma Di Amore-collega Gerry Vergult en Sam Pieter Janssens (Clairval, And Then Came Fall, DRIFTWOOD.). Vergult kennen we ook als Fred Angst en van zijn solo-project Zool.. Janssens nam naast de bas ook de productie en de mix voor zijn rekening.

Happy Song klinkt echt niet als een vrolijk nummer. De titel is dan ook eerder sarcastisch en zelfs wat cynisch bedoeld. Meulen wilde bij het schrijven ervan vooral om een bepaalde sfeer neerzetten.

Door de donkere synth-sequence die doorheen het nummer dwaalt, krijgen we een 80’s wave sfeertje. De lichtere synthklanken, de warme gitaarklanken en de bijzondere zang zorgen voor kleine lichtpuntjes in het nummer.
Het is een heel boeiend geheel geworden dat ons nieuwsgierig maakt naar de ep die Lo Meulen met zijn muzikale vrienden in elkaar aan het steken is.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More