Home Singles LITTLE KIM – Lied Voor De Zorg (Starman Records)

LITTLE KIM – Lied Voor De Zorg (Starman Records)

by Bart Verlent

Kimberly Claeys kennen we als zangeres bij Kadril en als achtergrondzangeres bij Guido Belcanto, daarnaast heeft ze ook een solocarriére als Little Kim. Naast zangeres is Kimberly ook nog eens thuisverpleegkundige. Daar het deze week de Week Van De Zorg is brengt in Lied Voor De Zorg een ode aan elke zorgdrager.

© Little Kim

Claeys gaat al 18 jaar op ronde als thuisverpleegkundige, dit lied komt dan ook recht uit het hart, in de eerste plaats voor haar collega’s bij Wit-Gele Kruis.

Het idee voor dit nummer zat al een tijdje in haar hoofd en kon rijpen tijdens haar ronde onderweg naar haar patiënten. Lennaert Maes (Lenny & De Wespen) maakte er een nummer van dat haar op het lijf geschreven is. Verder kreeg ze ondersteuning van Roeland Vandermoortele op gitaar, Geert Mariën op drums en Andries Boone nam naast de viool en mandoline ook de productie voor zijn rekening.

Het is een vrolijk nummer met een country-vibe waarin Little Kims heldere stem indrukwekkend klinkt. Lied Voor De Zorg heeft wel een melig kantje, maar het is wel een duidelijke boodschap die heel toepasselijk is voor deze week en voor deze singer-songwriter.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More