Home Belgisch LIESA VAN DER AA – Melody (Running Back).

LIESA VAN DER AA – Melody (Running Back).

by Luminous Dash

Liesa Van der Aa staat al meer dan tien jaar bekend als zangeres, violiste, componist en actrice. Ze werkt samen met vele directors en kunsthuizen in en buiten de Belgische kunstwereld.

(c) Liesa Van Der Aa
Zo zal de derde plaat van Liesa Van Der Aa er uitzien.

Melody is het openingsnummer van haar derde album: Easy Alice, een album waar ook Dries Laheye, Lander Gyselinck, Niels Broos en Elisabeth De Loore aan meewerkten. Het album is gekoppeld aan een kortfilm die tijdens haar releaseconcerten zal worden getoond. Ze bespreekt de thema’s schizofrenie, dualiteit, gender en porno in dit hedendaagse kunstproject.

Melody begint met een meeslepende intro. Het nummer zit vol contrasterende zang, het ene moment klinkt ze helder en zacht en een paar seconden later laat ze haar stem kraken en schuren tegen de muziek. Dit brengt veel bij aan de sfeer van het nummer en wordt perfect gecombineerd met de synths. De baslijnen en drums zijn een stevige houvast, die een degelijke groove neerzetten tijdens de rollercoaster van zangtechnieken en synthmelodietjes.

Het is mooi hoe dit alles zo goed ineengegoten zit waardoor het toch een toegankelijk nummer is. De korte zweverige synthtouches voor de laatste strofe deden ons wat denken aan Soft Hair. Het laatste refrein zet een mooie ‘feel’ neer met opbouwende synths die ons erg langzaam uit de groove halen van het nummer.

CONCERTEN
25/03 -AB, Brussel
26/03 – Handelsbeurs Gent
28/03 – De Studio, Antwerpen

Tekst: Marie Claesen 

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More