Home Singles LECTOR. – Lies (Eigen Beheer)

LECTOR. – Lies (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Goed nieuws voor de fans van stevige rock. Ons land is weer een nieuwe, smerige rockband rijker. LECTOR. is een trio uit Geraardsbergen waarvan de leden ook al furore maakten met Ampersand, Rundfunk en BØM.

(c) Lector

Voor de debuutsingle Lies ging LECTOR. in zee met producer Stijn Debontridder en Jan Peeters voor de mix. Aangezien de band met deze single een mooi visitekaartje wilde afleveren, gingen ze in zee met Joe Laporta voor de mastering. Laporta heeft in het verleden samengewerkt met grote namen als David Bowie, The Killers, Foo Fighters en Ghost.

Het nummer gaat over geestelijke gezondheid en wat er gebeurt als die iets minder is. Iets waar leden van de groep zelf ook al mee geconfronteerd werden. Ze hebben het over een fase in het leven waarin het allemaal wat minder gaat en je de kracht moet vinden om je demonen recht in de ogen te kijken en er tegenin te gaan.

Muzikaal gaan ze deze demonen te lijf met pure rock-‘n-roll, waarin we een mix horen van Black Sabbath, Soundgarden, Queens Of The Stone Age en Royal Blood. Vettige, donkere gitaarriffs, een orgeltje op de achtergrond en een dreigende stem slepen ons mee in het LECTOR.-verhaal. Het trio zet een indrukwekkend geluid neer met enorm veel power.

We kijken al uit naar de volgende sloophamer van dit trio.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More