Home Singles LAS LLORONAS – Naranjos (Muziekpublique)

LAS LLORONAS – Naranjos (Muziekpublique)

by Bart Verlent

Sura Solomon, Mariek Werner en Amber In ‘T Veld vormen samen het trio Las Lloronas en nemen ons, met klarinet, accordeon, gitaar en hun prachtige stemmen, mee naar een wereld waar we onze eigenzinnige, bizarre en genuanceerde zelf kunnen zijn. Het Brusselse trio begon ooit als straatmuzikanten. Met hun debuutalbum Soaked bereikten ze al tienduizenden luisteraars.

© Las Lloronas

Na een tournee door Europa is het drietal er terug met Out Of The Blue dat sterker en gedurfder klinkt dan de debuutplaat en dat buitengewoon ontroerd. Op deze plaat speelt het trio met klezmer, flamenco en blues.

Naranjos is een eerste voorproefje van het tweede album en zal op 7 oktober in de rekken liggen. Het is een nostalgisch, folky nummer waarvoor het trio zich liet inspireren door elementen en landschappen die hen omringden terwijl ze opgroeiden en ouder werden. “De stenen die aan de horizon liggen, de sinaasappelbomen en de verhalen over ballingschap en gebeden.”

In dit breekbare nummer wordt er afwisselend gezongen in het Spaans en het Frans terwijl klezmer, musette en folk hand in hand gaan. Het is een prachtig, melancholisch lied waarin de mooie stemmen uitblinken.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More