Home Singles LARSSEN. – Make It Right (Stripped Down)

LARSSEN. – Make It Right (Stripped Down)

by Bart Verlent

Het Gentse trio Larssen. heeft het gepresteerd om al drie maal bij de geselecteerden te zitten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Het is vreemd dat deze band van Sasja Maekelberg, ja de broer van Jasper Maekelberg frontman van Faces On Tv en producer van diverse bands, nog nooit de eindmeet haalde, want muzikaal is Larssen. echt wel heel straf.

(c) Larssen.

Door het donkere sfeervol nummer Make It Right belandde Larssen. dit jaar in De Nieuwe Lichting. Het Hobokense cultuur- en jeugdcentrum Gravenhof en muziekcentrum De Kiem nodigde het trio uit voor een intieme versie van dit nummer voor het Take2660 project.

Sander Bosmans en Jérôme Pringiers (Oproer, Mapuches, Billie Louise) begeleiden Sasja enkel op keyboards, zonder voorgeprogrammeerde stukken. Zo krijgen we een hele pure versie van dit nummer. Geen beats, geen pompende bassen, geen lagen synths. Toch maakt het nummer evenveel indruk als het origineel. Misschien zelfs nog meer, omdat we hier de zuivere stem van Maekelberg horen zonder effecten en die raakt heel diep.

Het is fijn om dit trio zo te horen, zonder alle toeters en bellen, volledig uit hun comfortzone en terug naar de essentie van het nummer. Van ons mogen ze in de toekomst nog zo’n breekbare nummers brengen op zo’n intense manier.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More