Home Singles LAMBRINI GIRLS – God’s Country

LAMBRINI GIRLS – God’s Country

by Hans Vermeulen

“You’re Welcome. You’re so f***ing welcome.” De drol op de hoes en de niets ontziende hardcore punk and riot grrrl attitude van Phoebe Lunny en Lilly Macieira is ondertussen in onze contreien al een buzz sinds hun verschroeiende passage op Dour. Wij hadden ze toen al talloze keren gezien met een licht gevoel voor overdrijving van het woord talloos.

Lambrini Girls zijn echter ‘hot as hell’, getuige daarvan hun optreden vorig jaar in het voorprogramma van Blondie en Iggy Pop. Metalmagazine Kerrang! deed in januari als klap op de vuurpijl een dubbelinterview met hen én met nineties-punkvaandeldraagsters Sleater Kinney. En nu krijgen we God’s Country, een nieuwe single te horen, vergezeld van een ronduit geniale en hilarische clip. BBC Radio 6 lanceerde die in première tijdens de de show van Steve Lamacq. Enkel de echt relevante bands mogen door zijn microfoon passeren.

© Bridie Florence

Lambrini Girls hebben voor- en tegenstanders en dat is maar goed ook. Punk moet shockeren. Soms pikt het publiek de vibe op en kaatst die terug op het podium om dan in onvergetelijke concerten uit te monden. Soms is de interactie ver te zoeken en verliezen de meiden een flink deel van hun veiligheidsspelden. Daniel Fox van Gilla Band nam de single met hen op en het gerucht gaat dat ze Guinness dronken tot de basgitaar van Lilly klonk als een straaljager. In de onwezenlijke clip doen ze een city trip in Londen met Jessie Morgan om in old school Monty Python stijl de hele stad op een satirische korrel te nemen. Zo wordt het armoedeprobleem aangekaart met beelden van Buckingham Palace. We wandelen van het ene knotsgekke contrast in het andere.

God’s Country is hun visie op de mislukte regering en het extreem rechts gedachtegoed. Iedereen is “pissed off” en toch houdt iedereen vol dat het land “ a great country” is. Het is een politiek pamflet en wordt met de voorhamer gebracht. Het is Lambrini Girls in vuur en vlam, we zijn er nog lang niet klaar mee. Op 4 mei staan ze eindelijk in de Botanique tijdens Les Nuits. 

InstagramFacebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More