Home Belgisch LAELE – HABIBI

LAELE – HABIBI

by Filip Verbeeck

Ella maakte met Laele voor de Week van de Belgische Muziek een cover van Habibi van Tamino. Covers zijn altijd gevaarlijk, zeker als het van een ijzersterk nummer is gezongen door een fantastische zanger maar ze kwijt zich zeer goed van haar taak.

(c) Francis Vanhee

Habibi is een even minimalistische versie geworden als het origineel. De cello komt van Helena Faes en de piano van Mirek Coutigny, die deze keer ook de productie op zich nam.

Het resultaat is mooi en aangrijpend. Wederom zorgt de breekbare en wondermooie stem van Ella er voor dat het haar op onze armen rechtop komt te staan. Een geslaagde cover die eigenlijk niet moet onderdoen voor het origineel.

Ella kan zingen, dat is zonder twijfel, maar dan ook het lef hebben om zo’n sterk nummer aan te pakken en dat op zo’n manier doen, getuigt van grote klasse! Hopelijk kan ze de Rock Rally jury hier ook van overtuigen !

WEBSITEFACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More