Home Singles LADY LINN + GREGORY FRATEUR – I’m Fine

LADY LINN + GREGORY FRATEUR – I’m Fine

by Bart Verlent

Lady Linn brengt dit jaar een reeks van drie ep’s uit waarvan de eerste I’m Fine dit voorjaar verschijnt. Die ep’s zullen elk hun eigen verhaal vertellen. Lady Linn wil er haar liefde voor jazz, soul en dance mee in het licht zetten en haar persoonlijk ervaringen in teksten gieten. Alle songs zijn geschreven vanuit emoties: het genieten van het alleen zijn in de natuur, de magie van de dansvloer, de tederheid binnen het gezinsleven en de melancholie.

© Lady Linn

Op die eerste ep is het nog even wachten maar de titelsong is nu verschenen als single. Lady Linn schreef het nummer op haar JX-03 synthesizer en computer toen ze erop aan het improviseren was in haar keuken. Ze maakte het op een moment dat ze diep geraakt werd door de manier waarop vele mensen gedwongen werden afscheid te nemen van het leven en hun geliefden: alleen en geïsoleerd.

Wanneer degene die gaat, de achterblijvers troost door hen te vertellen: “I’m fine”, wordt het een nummer van hoop en aanvaarding; een rustgevend lied van liefde, of niet… Want we kunnen nooit zeker weten wat de ander echt voelt op dat moment. De melancholie in de stem van Gregory Frateur (Dez Mona) in combinatie met de warme stem van Lady Linn zorgt voor een diepgang en intensiteit die perfect past bij de tekst.

Lien De Greef en Frateur tourden al samen voor de Murder Ballads-tournee, ze voelden toen een stevige muzikale connectie. Die magie is duidelijk te horen in deze dromerige song. Beide stemmen vullen elkaar mooi aan bij sombere synthesizer-geluiden en percussie. Een mooi pareltje dat stevig binnen komt.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More