Home Singles LA FEMME – Y Tu Te Vas

LA FEMME – Y Tu Te Vas

by Hans Verhoeven

Spanje zit vol met kogelgaten van zwaar of minder zwaar geschut, al sinds de burgeroorlog. Het valt hard er dingen te vergeven. Wij vergeven Spanje veel, ook Julio Iglesias, want die maakte onze moeders – Mother’s Little Helper, straffer dan Valium – hun levens weer draaglijker.

En dan zijn het niet eens Spanjaarden! Ze komen uit Biarritz, dus niet zo ver van de grens, het zijn Fransen en dit is de tweede single uit hun lp die dus in het Spaans gezongen wordt. Voornamelijk door vocaliste Tatiana Hazel die ook de songs schrijft en torero’s hun stieren aan haar opgedragen wil krijgen.

En net als bij paella zit er veel in de pan: flamenco, klepperende castagnetten, dromen van het zuiden en vakanties aldaar. Nu hier de herfst heerst en we in pompoenen gaan kerven en chrysanten oogsten: goed om te horen, als een zomerbriesje zo weer vergeten maar wel zeer aanwezig.

Een hit zal het niet worden. Langs de andere kant: wij ook niet.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More