Home Belgisch KOWARI – Cairo

KOWARI – Cairo

by Ann Cnockaert

Met Cairo onthult het Belgische duo Kowari een betoverende soundscape die de luisteraar meeneemt naar de levendige straten van de Egyptische hoofdstad.

©Kowari

Damien Chierici op viool en programmering en Louan Kempenaers op piano en programmering, combineren moeiteloos melodische elementen in een elektro-oriëntaalse compositie die de zintuigen prikkelt.
Het nummer begint subtiel en bouwt geleidelijk op naar een indrukwekkend crescendo, verrijkt met arpeggio’s en hemelse vocalen die reminiscenties oproepen aan de epische werken van Ennio Morricone. In Cairo vinden we een boeiende mix van invloeden, van de elektronische klanken van RONE en Chemical Brothers tot de cinematografische grandeur van Morricone.

Het nummer dient als een voorproefje van het album Memento dat gepland staat voor release op 26 april. Het album belooft een meeslepende reis te worden waarbij Kowari de luisteraars meeneemt op een sonische ontdekkingsreis vol verrassingen en emotionele diepgang.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More