Home Belgisch KOSMO SOUND – Rank (Zephyrus Records)

KOSMO SOUND – Rank (Zephyrus Records)

by Pieter Walcarius


Jazz terug dansbaar maken was ooit hun doel en daar slagen de heren van Kosmo Sound met Rank opnieuw in. Na Aunt Sister Lydia is dit de tweede single van het in november te verschijnen album Antenna.

Rank begint dromerig tot de saxofoon samen met de keys en andere instrumenten de track een nieuwe dimensie inblaast. In het nummer horen we verschillende moodswings die telkens op gang getrokken worden door de saxofoon. Het lijkt soms op een geïmproviseerde jamsessie maar niks is minder waar, alles zit muzikaal precies waar het hoort.
Madness meets Khruangbin? Hun typische dubjazzgeluid is hier overal aanwezig en zorgt voor een mooi harmonisch klinkend geheel, zoals de titel al deed vermoeden: Rank.

Het artwork is van Bart De Vos die daar ook voor instond bij de vorige single. De visuele stijl is volledig doorgetrokken. Antenna komt uit op 6 november bij Zephyrus Records.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More