Home Singles KOSMO SOUND – Furious / Furious Dub (Zephyrus Records/NEWS)

KOSMO SOUND – Furious / Furious Dub (Zephyrus Records/NEWS)

by Bart Verlent

Ook al hebben Ambroos De Schepper, Edmund Lauret, Mattias Geernaert en Marius Couvreur een jazz-achtergrond met Kosmo Sound maken ze iets dat toch wel afwijkt van jazz. Kosmo Sound staat voor opzwepend, dansbaar, strakke grooves, Oosterse klanken en spacey geluidseffecten. Met hun improvisatie en uitgestrekte melodieën nemen ze de luisteraar mee op een groovy, dubby trip door hun kosmos.

© Kosmo Sound

Dit najaar verschijnt de opvolger Fruit Of The Void van hun bejubelde debuutalbum Antenna. Teddy Dub, Yeasterday en Hofstr. uit dat debuut werden geremixt door dublegendes Daniel Boyle, Alpha & Omega en Christopher Lonneville waardoor de band meer erkenning kreeg in het dubwereldje. Ook mocht de Gentse band tweemaal het voorprogramma verzorgen van de legendarische Adrian Sherwood.

Vandaag krijgen we de eerste single Furious uit de nieuwe langspeler, die uitgebracht wordt op vinyl single (in gelimiteerde persing van 250 stuks) met op de b-kant een dubversie door drummer Marius Couvreur. Eigenlijk dateert dit nummer al van voor het debuutalbum. Toen was deze Furious al digitaal te verkrijgen op de bands Bandcamp.

Het nummer begint mysterieus met een flinke dosis Oosterse invloeden en percussie maar nog geen halve minuut later zitten we al in hogere sferen met die aanstekelijke groove, lome, zware bassen en heerlijke spacey-geluidjes. Het is meer dan vijf minuten ten volle genieten. Het is een wonder dat de band dit pareltje zo lang in de schuif liet liggen.

In Furious Dub komt die meesterlijke bas meer op de voorgrond en krijgen de drum en de soundscapes nog wat meer echo. Ook deze versie kunnen we serieus smaken.

FACEBOOK/BANDCAMP

Je kan Kosmo Sound live aan het werk zien op:

18/08 – Helden in het Park, Eeklo
28/08 – Afrit Drongen Festival, Drongen
24/09 – Cactus Muziekcentrum ‘Uitwijken’, Zwankendamme
26/11 – Muziekclub 4AD, Diksmuide
08/12 – Handelsbeurs, Gent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More