Home Belgisch KNALHART – Rammblastoid

KNALHART – Rammblastoid

by Nel Mertens

Electro, metal en synthpunk. Dat komt er van als je een metalgitarist, een jazzpopzangeres op keytar, een EBM-icoon en een rock-/punkdrummer samen zet. En daar doet Knalhart in hun nieuwe single nog wat saxofoon bovenop. En daarmee blazen ze heel wat pit recht in ons hart!

Jeroen De Vriese (bas, elektronica, gitaar, zang / Bliksem), Ineke Van den Zegel (elektronica, keytar, stem / CO.ntradiction), Gunter Van Den Bogerd (drums / To the Bone) en Marc Ickx (elektronica, percussie, stem) / A Split Second) zitten duidelijk niet verlegen voor wat experimenteerwerk. In Rammblastoid klinkt hun metalsound met stevig – samen met de drums bijna slaand – gitaarwerk, dat er tevens ook in slaagt een zweverig sfeertje neer te zetten. “Lost in eternity…”
De stemmen van de heren klinken donker en ijl. En dan komt die saxofoon naar het einde toe, die het nummer uitblaast in een rustig uitdovend, maar kleurrijk gevuld, jazzy slot.

Een bizarre, maar uiterst knappe videoclip van de hand van JAYDEEVIDEO hoort bij dit vreemd, maar enorm origineel en sterk nummer qua opbouw. Het genre future rock bestond tot op heden volgens ons nog niet. Hier heb je het. En toch zit er ook altijd wel ergens een hint naar vele verledens van metal en new wave in. Checken die knalhandel!

Rammblastoid is digitaal verschenen.

Website Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More