Home Singles KIDS WITH BUNS – Stubborn Mind (V2 Records)

KIDS WITH BUNS – Stubborn Mind (V2 Records)

by Bart Verlent

Het is nog maar vier jaar geleden dat Marie Van Uytvanck en Amber Piddington voor het eerst samen op een podium stonden tijdens de voorrondes van Sound Track. Ondertussen hebben ze als Kids With Buns al heel wat podia gedeeld en is de sound van het duo verder gegroeid. Op de debuutep Waiting Room stond nog ingetogen bedroompop, op hun onlangs verschenen debuutalbum Out Of Place pakten de dames uit met een straf, gelaagd geluid.

© Kids With Buns

Stubborn Mind is afkomstig van die nieuwe plaat en gaat over het bewust worden van je eigen koppigheid. Er wordt teruggekeken op een situatie waarin iemand weigerde zijn eigen fout toe te geven. Als de ene persoon niet luistert naar de andere, dan loopt die het risico hem of haar te verliezen. Iets wat in het heetst van de strijd soms vergeten wordt.

Het nummer begint als een klassieke, ingetogen Kids With Buns compositie met enkel een tokkelende gitaar en de prachtige stem van Marie. In het refrein worden meer laagjes aan het geluid toegevoegd waardoor de muziek warmer en intenser wordt. Het resultaat is opnieuw een topsong uit hun topdebuut.

Op 7 december stelt Kids With Burns het album Out Of Place voor in de Ancienne Belgique, wie erbij wil zijn, zal snel een kaartje moeten kopen want de tickets vliegen de deur uit.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More