Home Singles KIDS WITH BUNS – Nothing New (V2 Records)

KIDS WITH BUNS – Nothing New (V2 Records)

by Bart Verlent

17 mei is De Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie en brengt Kids With Buns de nieuwe single Nothing New uit. Dit is het meest persoonlijke nummer van het vorig jaar verschenen debuutalbum Out Of Place. In dit nummer hebben Marie Van Uytvanck en Amber Piddington het aangrijpend verhaal van hun coming out verwerkt.

Zowel Amber als Marie werden door anderen ge-out op een moment dat ze er zelf nog niet klaar voor waren. Dat gebeurde op jonge leeftijd midden in hun adolescentie, wat over het algemeen al een heftige en turbulente periode is. Deze periode had een grote impact op hun mentale welzijn en is iets wat ze de dag van vandaag nog steeds met zich meedragen.

© Kids With Buns

Het is dan ook zeer toepasselijk dat het duo deze Nothing New op 17 mei als single uitbrengt. En al gaat het nummer over een zware, emotionele periode toch is het zeker geen deprimerend liedje. Met heldere arrangementen zette Kids With Buns de donkere periode om naar een wondermooie song die je van de eerste tot de laatste noot beet neemt.

Naast de release van Nothing New lanceren Amber en Marie vanaf 17 mei een driedelige (deel twee verschijnt op 24 mei en deel 3 op 31 mei) minidocumentaire waarin het duo in gesprek gaan met fans over de hartverscheurende maar ook hartverwarmende ervaringen die het queer zijn met zich meebrengt. Want dagen als 17 mei zijn zelfs in 2024 nog steeds nodig.

Kids With Buns kan je aan het werk zien op:

12/07 – Cactus Festival, Brugge
24 /08 – Maanrock, Mechelen
15/11 – Reflektor, Liège
16/11 – Jeugdcentrum De Bilding, Bilzen
27/11 – De Roma, Antwerpen
12/12 – Wilde Westen, Kortrijk

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More