Home Singles KIDS WITH BUNS – Bad Grades (V2)

KIDS WITH BUNS – Bad Grades (V2)

by Bart Verlent

Marie Van Uytvanck en Amber Piddington maakten in 2019 hun debuut op de muziekwedstrijd Sound Track, toen nog onder de naam Marie. Daarna mochten ze het voorprogramma verzorgen van Sioen, The Whereabouts of J. Albert en Delta Crash en schopten ze het tot de halve finale van Humo’s Rock Rally 2020. Nu zit het duo ook bij de negen finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

(c) Björn Comhaire

Kids With Buns komt uit Sint-Niklaas en bracht vorig jaar hun debuutsingle 1712 uit waarmee ze toen werden vergeleken met London Grammar, Phoebe Bridgers en Girl In Red. Mooie referenties om mee van start te gaan.

Bad Grades is de tweede single en het is weer een sfeervol pareltje. Van Uytvanck heeft een unieke stem die veel melancholie uitademt. Het ingetogen gitaarwerk en de subtiele arrangementen zetten de perfecte sfeer voor Marie’s mooie stem.

Het nummer gaat over niet begrepen worden en daardoor slecht presteren. Maar we kunnen Amber en Marie allesbehalve slechte punten geven voor deze single. Het is een indrukwekkende schijf waar ze volgens ons De Nieuwe Lichting gerust mee gaan winnen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More