Home Belgisch KAPITAN KORSAKOV – Freedom Audition (NEWS)

KAPITAN KORSAKOV – Freedom Audition (NEWS)

by Luminous Dash

In november 2016 kwamen de Gentse noiserockers van Kapitan Korsakov met Physical Violence Is The Least Of My Priorities op de proppen. Dit werd opgenomen in Chicago, onder het toeziend oog van Steve Albini. Een enkeling, in de vorm van een drieluik, haalde voornoemde plaat niet. Meer dan een jaar later is het tijd deze alsnog de wereld in te sturen.

Een storm nadert. Een bedwelmende stem spreekt ons toe. Een apocalyptisch landschap vult onze gedachten. Freedom Audition brengt een onheilspellend karakter met zich mee. Lang duurt het niet vooraleer een voorheen geveinsde rust vervaagt in een instrumentale donderslag om onmiddellijk te evolueren in een roes, waarna we worden meegesleurd op een reis naar een ver verleden. Aankomst: de val van wat ooit als grootmacht kon worden beschouwd. Devos’ demonische vocalen nemen het over van een woeste instrumentale beleving. Uren voelen aan als seconden en het enige waar wij aan kunnen denken is: “zijn stembanden zullen uiteen spatten en bedekken dit ooit aards paradijs in een smurrie van wat ooit een menselijk lichaam vormde.”

Zijn je trommelvliezen nog intact? De Gentenaren spelen hun laatste (thuis)match van het jaar op woensdag 20 december in Kunstencentrum Vooruit in het gezelschap van Brutus en Cocaine Piss. Wees er snel bij. De tickets gaan er vlot door!

Mathias Bex

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More