Home Singles JULIA SOLE – Youth

JULIA SOLE – Youth

by Ann Cnockaert

Julia Sole is het alter ego van de Nederlandse artieste Loes Bisschop. Ze brengt de tweede single Youth uit van haar debuutep First Floor: Inhale die gepland staat op 4 maart 2023.

© Julia Sole

Tijdens haar laatste jaar aan de Herman Brood Academie waar ze drums studeerde, sloeg de lockdown toe. Ze werd gedwongen een punt te zetten achter haar vele projecten en zo werd ze geconfronteerd met zichzelf.

Over Youth vertelt Sole: “Het nummer neemt je mee op een nostalgische reis terug in de tijd naar het comfort en de veiligheid die ik voelde in mijn jongere zelf. Zoals ik vaak doe met het uiten van mijn emoties, distantieer ik me van mijn ervaringen en de emoties die daaruit voortkomen en verander ik deze in een fictief persoon. Youth wordt de verloren vriend van wie ik afscheid moest nemen om volwassen te worden.”

Youth start langzaam met een melancholische twist tot halverwege een intense gitaarsolo het nummer voorwaarts stuwt, waarna de song een volledig nieuwe wending krijgt wanneer de vocalen tot uitbarsting komen. Straf nummer!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More