Home Singles JUICEBUMPS – Wiggler

JUICEBUMPS – Wiggler

by R. Medea

Onlangs waren ze nog te zien in de Brusselse Café Central deze weirdos met basis in San Francisco. 

In afwachting van hun tweede langspeler Jumbo die op 13 oktober net zoals zijn voorganger Hello Pinky op het Belgische platenlabel Time Room Records zal verschijnen, hebben we nu eerst de track Wiggler die alvast weer veel heerlijke muzikale chaos belooft.

Denk onder andere Gruppo Sportivo, The Residents en Devo. Met de laatste twee hebben ze alvast een voorliefde voor verkleedpartijen en zelfrelativering gemeen.

Zelf betitelen de drie heren en één dame hun muziek als “spankrock” en hun hoekige riffs, de snelle baslijn, de geaffecteerde stemmetjes en de synth lijntjes slaan inderdaad wild in het rond.

Na diverse beluisteringen word je alleen maar enthousiaster van deze razende tredmolen, vooruit gestuwd door een uitstekende ritmesectie. (De drummer mept er ook als een op hol geslagen metronoom op los) 

De plaat werd ingeblikt en gemixt door Spencer Hartling van Harry The Nightgown. Zeker ook de moeite waard om hun muzikale exploten eens te beluisteren. 

Als het album het niveau van deze single weet vol te houden zijn we vertrokken voor een braspartij waar met taarten gegooid wordt en je achteraf de slingers en de confetti met moeite uit je kleren en je haren krijgt.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More