Home Singles JIMMY DIAMOND – So Do I

JIMMY DIAMOND – So Do I

by Hans Verhoeven

Ja, dat is zijn naam, een naam waardig voor een acteur in films voor volwassenen. Of leeuwentemmer in een circus. Ga nooit af op uiterlijkheden, maar voor Jimmy Diamond maken we per uitzondering een uitzondering. Want hij kon zo uit Laurel Canyon, Los Angeles komen waar het altijd zo ongeveer 1970 is en hij lijkt zelfs wat op David Crosby of Graham Nash, die daar toen zéér aanwezig waren.

En dat hoor je. So Do I kon enkel in the US of A gemaakt zijn, het klinkt als pannenkoeken (een heleboel) met siroop erop en erover als ontbijt, als hot dogs tijdens een ball game maar bovenal klinkt het als Californië, Laurel Canyon, de vrijheid en blijheid der hippies maar dan harder, luidruchtiger.

Die hele Jimmy Diamond zal hiermee geen zieltjes winnen, maar hier op de redactie besloten we na een nachtelijk conclaaf – wil je niet meemaken hoor – dat het best meevalt. Alleen: hij heeft zich van seizoen vergist. Perfect om uit de autoradio te laten waaien tijdens het tanken, ergens waar het altijd warm is. Hier telt men gevallen bladeren.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More