Home Singles JERRY SPIN – Transitions

JERRY SPIN – Transitions

by Bart Verlent

Jeroen De Gussem brengt onder zijn muzikale alter ego Jerry Spin nostalgische pop noir met Britse flair. Dit jaar verschijnt zijn debuutep Beasts die hij opnam met Xavier DeClercq (Buurman, Ivy Falls, Crooked Steps…) achter de knoppen. We kregen er al de catchy single Offshores uit te horen en nu is de tijd rijp voor het tweede voorproefje.

© Tin Dor

Transitions heeft net zoals de voorgaande single een heel breed klankenpalet. Deze keer komt De Gussem serieus in de buurt van het nieuwe rustigere Artic Monkeys-geluid, hij klinkt zelfs als Alex Turner.

In de debuutsingle kroop Jerry Spin nog in de huid van een zelfverzekerde zakenman, nu is de hero naar beneden getuimeld naar zero. Hij krijgt steevast de deur in het gezicht en bij elke nieuwe afwijzing zakt de moed en het zelfvertrouwen hem dieper in de schoenen.

Jeroen klinkt op deze song echter absoluut niet als een zero. Warme strijkers begeleiden zijn stem. De clip laat evenwel een ander beeld zien.

Dit is absoluut een straffe song die doet verlangen naar meer.

Je kan Jerry Spin aan het werk zien op:

21/03 – Villa Annama, Gent
11/06 – Café Cabron, Antwerpen

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More