Home Singles JERRY SPIN – Offshores

JERRY SPIN – Offshores

by Bart Verlent

Jeroen De Gussem was in het verleden frontman van Coyote Melon, nu maakt hij nostalgische pop noir met Britse flair onder de naam Jerry Spin. Hij brengt maatschappijkritische verhalen met de nodige satire en weet daar sexy grooves, overstuurde gitaren en charismatische strijkers aan toe te voegen.

In het voorjaar van 2023 verschijnt de debuutep Beasts die hij heeft opgenomen met producer Xavier De Clerq (Noémie Wolfs, Pascal Deweze) en Ruben Vanhoutte (Faces on TV, Tamino, Jaguar Jaguar), Daan Van Isterdael (Pavlove), Eline Flintrop (MURI) en Esther Coorevits (Jan Verstraeten, momoyo). Op het podium wordt Jeroen bijgestaan door Kim Van Elsen (Philemon) en Lorenzo Wezenbeek (Coyote Melon).

© tin dor 

Offshores is de debuutsingle van Jerry Spin waarin De Gussem in de huid kruipt van een gewiekst zakenman die ons met uitgestreken gezicht al zijn “dirty little secrets” toevertrouwt. Het is “wallstreet pop” waarin helden dun bezaaid zijn en regeringen vallen als vliegen.

In de clip ziet de zakenman zichzelf uitgeput over een eindeloos strand struinen en zich een weg zoeken naar de zee, waarin hij uiteindelijk tragisch verdrinkt door eigen hebzucht en ambities.

Offshores is stijlvolle synthpop die heel catchy klinkt. Door de breed georkestreerde arrangementen doet deze song ons denken aan The Divine Comedy, langs de andere kant moeten we ook denken aan Gabriel Rios‘ eerste platen want Jeroen klinkt even passioneel.

Offshores is alvast een mooi begin voor Jerry Spin.

Op 29 november stelt Jerry Spin zichzelf en zijn band live voor in het Gentse BarBroos.

FACEBOOK/INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More