Home Belgisch JAN VERSTRAETEN – Tropical View (Unday Records).

JAN VERSTRAETEN – Tropical View (Unday Records).

by SANDRA REGENT

De nieuwe single Tropical View van muzikant en beeldend kunstenaar Jan Verstraeten is ondanks de titel geen exotisch nummer geworden maar een grootse, orkestrale popsong met een wispelturig kantje. Dramatische strijkers, vrolijke xylofoongeluiden, subtiele blazers, diepe bassen en zachte drums met de fluisterende stem van Verstraeten als perfecte verteller.

(c) : Unday Records

Muzikaal vaart Verstraeten in de filmische indiepopwateren, maar eigenlijk heeft hij een geheel eigen sound, die meer dan de moeite waard is om te ontdekken.

Zoals altijd bij Verstraeten is het visuele even belangrijk als het muzikale en krijgen we ook nu weer een ietwat bizarre maar leuke videoclip voorgeschoteld met in de hoofdrollen de Belgische Kust, Nintendo Gameboy en een Donkey Kong-achtige figuur die eerder al opdraafde in zijn vorige clip Stalker uit de eerder verschenen ep Cheap Dreams.

Het hoofdpersonage haalt allerlei fratsen uit en geniet duidelijk van het leven. Halverwege wordt hij even terug naar de minder mooie kanten van het leven gekatapulteerd en krijgt hij, synchroon met de muziek, een kleine inzinking, raapt zichzelf bij elkaar en gaat weer verder. Of hoe het leven mooi kan zijn ondanks de af en toe wat minder goede momenten. Jan maakte de video samen met zijn lief, de fotografe en ontwerpster Murielle Scherre.

Live kan je hem hier aan het werk zien:
05/12 – Kortfilmfestival, Leuven
07/12 – Cactus Muziekcentrum, Brugge
18/12 – Handelsbeurs, Gent
20/12 – Sint-Augustinuskerk, Stasegem

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More