Home Singles JAKOMO – Call Me Out (On The Level)

JAKOMO – Call Me Out (On The Level)

by Bart Verlent

Al in 2020 belandde de Brusselse band Jakomo in de finale van Humo’s Rock Rally, maar op hun debuutplaat moeten we nog wachten tot voorjaar 2023. De band rond frontman Julien Tanghe vond z’n oorsprong in de slaapkamer waar hij zich samen met z’n sociale angsten terugtrok om muziek te maken. Al snel vond hij in Wout Vermijs z’n muzikale wederhelft. Hij bracht ook het visuele aspect van de band tot leven. De band werd pas compleet met Anton Van Laer op drums en Jef Ballon op bas.

© Jakomo

Voor het debuutalbum trok Jakomo de studio in met producer/mixer Michie De Maeseneer (Balthazar, Tin Fingers, Nordman), waardoor ze grote stappen vooruit zetten zonder hun speels lo-fi karakter te verliezen. Bewijs is deze Call Me Out.

We herkennen onmiddellijk het typische Jakomo-geluid maar de productie is helderder dan hun vorige werk en inderdaad een serieuze evolutie in hun geluid.

We zijn altijd al fan geweest van de slacker-sound van Jakomo en ook met deze single stelen ze opnieuw ons hart. Het is catchy, er is een hoek af en het is verslavend.

FACEBOOK

Jakomo kan je aan het werk zien op:
30/04 – GC Essegem, Jette
19/05 – Cafee Cabron, Antwerpen
24/05 – BarBroos, Gent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More