Home Singles JACK BROADBENT- Ride

JACK BROADBENT- Ride

by Ann Cnockaert

De Britse muzikant en gitaarvirtuoos Jack Broadbent brengt Ride uit, de titeltrack en video van zijn gelijknamige album dat op 8 april uitkomt.

Broadbent groeide op in Lincolnshire maar woonde de laatste jaren in Canada. Zijn eerste invloed was zijn vader Mick, die ook muzikant is (o.a. eind jaren ’70 bij de power-poppers Bram Tchaikovsky) en basgitaar speelt op Ride.
Broadbent vond een publiek nadat het Montreux Jazz Festival hem uitriep tot “de nieuwe meester van de slidegitaar” en Bootsy Collins hem uitriep tot “the real thang!”. Hij won vervolgens nog meer fans door op tournee te gaan met Ronnie Wood, Peter Frampton en andere legendarische talenten.

Terwijl Broadbent met zijn gitaar in een cabriolet over de snelweg scheurt, neemt zijn soulvolle stem en meesterlijke slide gitaarspel ons mee op zijn trip. Ride is een fijne vertolking van een klassieke roadsong, maar dan met een hedendaags rock en blues tintje.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More