Home Singles J.E. SUNDE – Stop Caring (Vietnam Records/Wagram/PIAS)

J.E. SUNDE – Stop Caring (Vietnam Records/Wagram/PIAS)

by Bart Verlent

De Amerikaanse singer-songwriter Jonathan Edward Sunde begon zijn muzikale carrière bij The Daredevil Christopher Wright waar hij muziek maakte met zijn broers Jason en Micah. Sinds 2014 doet hij het solo als J.E. Sunde en krijgt hij eindelijk de aandacht die hij verdient. In 2020 brak hij door met zijn prachtige vierde langspeler 9 Songs About Love. In juni van dit jaar verschijnt de opvolger Alice, Gloria And Jon.

© J.E. Sunde

Stop Caring is na You Don’t Wanna Leave It Alone het tweede voorproefje uit het album en is alvast een prachtig singer-songwriter pareltje waarin hij zijn liefde voor de muziek uit de jaren ’70 niet onder stoelen of banken steekt. De man is verzot op Nina Simone, Leonard Cohen en Paul Simon en de vibe van die artiesten is ook te horen in dit nummer.

In Stop Caring heeft Sunde het over drie soorten reacties die hij bij zichzelf en bij anderen waarneemt wanneer ze geconfronteerd worden met wanhoop en existentiële onzekerheid: opgeven, meer geld verdienen of op zoek gaan spiritualiteit als antwoord op de grote vragen.

Wie verzot is op breekbare singer-songwriters als Elliott Smith en Badly Drawn Boy zal zeker ook vallen voor J.E. Sunde. Jonathan heeft een breekbare stem en zijn songs blinken uit door hun subtiele aanpak. In het najaar komt Sunde zijn nieuwe plaat voorstellen in ons land.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More