Home Singles ISOLDE LASOEN – Ghosting (Mayway Records)

ISOLDE LASOEN – Ghosting (Mayway Records)

by Bart Verlent

Vorige jaar bracht Isolde Lasoen (toen nog gewoon onder de naam Isolde) de progrockcover The Four Horsemen van Aphrodite’s Child. Blijkbaar was die single al een kleine hint over welke nieuwe richting Lasoen wilde uitgaan. Diezelfde psychedelische popsound, is namelijk ook te horen in de nieuwe single.

© Isolde Lasoen

Ghosting is het eerste voorproefje uit het nieuwe album dat pas in 2023 verschijnt. Isolde Lasoen (nu mét achternaam) blikte het album in samen met producer Tobie Speleman (The Haunted Youth, The Calicos, Blackwave…). Het wordt ook haar eerste album bij Mayway Records, een nieuw hoofdstuk dus in de muzikale carrière van deze drumster, zangeres en singer-songwriter.

Op deze nieuwe single etaleert Isolde een vinnig indie-electrogeluid met een flinke dosis psychedelica op het einde. Het nummer begint met een liefelijke intro waarin Isolde enkel de titel een paar keer herhaalt. Dan krijgen we stevige electro die in de lijn ligt van de dansbare tracks van Goldfrapp en Vive La Fête. In het refrein komt het liefelijke van de intro terug en naar het einde krijgen we een flinke dosis chaos die de climax van het nummer aankondigt.

Het is even wennen aan deze nieuwe Isolde Lasoen. We kunnen dit nummer absoluut niet vergelijken met haar vorige eigen composities, behalve dus wel (een beetje) met die cover van vorig jaar. Ghosting is een echte floorfiller die heel aanstekelijk werkt. Met deze track is de nieuwe Isolde met succes opgestaan.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More