Home Singles ISOBEL CAMPBELL – 4316 (Cooking Vinyl/V2 Records)

ISOBEL CAMPBELL – 4316 (Cooking Vinyl/V2 Records)

by Bart Verlent

In een ver verleden was Isobel Campbell zangeres bij Belle & Sebastian, tot ze in 2003 haar soloplaat Amorino uitbracht en vervolgens drie albums opnam met Mark Lanegan. Daarna werd het lange tijd stil rond de Schotse singer-songwriter. Tot in 2020 het album There Is No Other verscheen waarop ze het psychedelische folkpad bewandelt. Op 17 mei verschijnt eindelijk de opvolger Bow To Love die in het verlengde zou liggen van zijn voorganger.

© Isobel Campbell

4316 is de eerste single uit het nieuwe album en is bijna een soort van robo-folk-popsong die het idee van de “transhuman” uitdaagt. Dat is het idee dat technologie een nieuwe fase in de menselijke evolutie zou kunnen inluiden. Het is een combinatie van folk en Moog-geluiden waarin Campbells stem in het refrein een robot randje krijgt. Naar het einde toe verschijnt er ook nog een stevige gitaar die even alles een fuzzy vibe geeft.

Deze single klinkt alvast super catchy en psychedelisch. Smaakt naar meer.

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More