Home Singles ISKANDER MOON – Berlin (PIAS)

ISKANDER MOON – Berlin (PIAS)

by Bart Verlent

Iskander Moens heeft er al een rijk muzikaal parcours opzitten ook al is hij nog maar 23 jaar. Hij maakte deel uit van HYPER!, Shikata Ga Nai en Ceasar Quinn, deed productiewerk en was sessiemuzikant bij onder andere Mooneye, The Starlings, Camille en Ibe. Sinds vorig jaar focust deze multi-instrumentalist en singer-songwriter zich vooral op zijn solo carrière.

© Iskander Moon

In september was er de debuutsingle Saturday Silence van Iskander Moon waarin sombere arrangementen te horen waren en zijn breekbare stem een hoofdrol speelde. Diezelfde weg volgt hij ook op de tweede single Berlin. Moens schreef het in de Duitse hoofdstad en nam het diezelfde dag ook op.

Het is een heel puur lied dat langzaamaan intenser en gedrevener wordt. In het begin horen we opnieuw die mooie, breekbare stem in combinatie met akoestische gitaar, later vallen subtiele soundscapes en zware bassen in waardoor het nummer iets bombastischer wordt. Afsluiten gebeurt in alle rust en heel intiem.

Je kan Iskander Moon live aan het werk zien op:

10/03 – De Roma, Antwerp (support Absynthe Minded)
14/03 – Viernulvier, Gent (support Kids With Buns)
17/04 – Amor, Antwerp SOLD OUT
02/05 – Café Café, Hasselt  
03/05 – Het Depot, Leuven 
04/05 – AB Club, Brussel SOLD OUT
08/05 – De Zwerver, Leffinge 

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More