Home Singles ISBELLS FEAT. POPKOOR THE FLAT NUTS – Sparkle & Shine (choir version) (V2 Records)

ISBELLS FEAT. POPKOOR THE FLAT NUTS – Sparkle & Shine (choir version) (V2 Records)

by Bart Verlent

Als een band een album aankondigt, krijgen we doorgaans vooraf de ene single na de andere uit die plaat. Gaëtan Vandewoude van Isbells wou het anders aanpakken. In november vorig jaar kregen we al één melancholisch pareltje uit het nieuwe album, dat deze keer op V2 Records zal verschijnen in plaats het vertrouwde Zeal Records. Nu krijgen we deze single Sparkle & Shine in een andere versie.

© Isbells

Het nummer gaat over Gaëtans 14-jarige dochter die opkwam voor zichzelf tegen zeven artsen toen ze in het hospitaal lag. Vandewoude was zo onder de indruk van zijn dochter dat hij dat moment beschreef als een “moment waarop pure schoonheid en goddelijk licht de kamer vult”. De nacht nadat hij het nummer had geschreven, droomde hij over hoe hij de ziel ervan het beste kon visualiseren. In zijn verbeelding zag hij een koor zingen, dansen, verbinden en tonen in kwetsbaarheid en pracht.

Daarna vroeg hij aan het Leuvense popkoor of ze het zagen zitten om Sparkle & Shine met hem op te nemen. De song is ontdaan van alle arrangementen, we horen enkel Gaëtan die zichzelf begeleidt op akoestische gitaar met daarachter ingetogen percussie en de engelenzang van het koor. Je hoort het lied in al zijn puurheid waardoor het nog intenser raakt.

Momenteel staat het nummer al twee weken op nummer 1 in de Vox lijst van Radio 1 in de originele versie. Van ons mag deze versie ook op die 1ste plaats belanden, want hier schittert en schijnt het op z’n schoonst.

Op 3 mei staan Isbells in de Ancienne Belgique in Brussel.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More