Home Singles IDIOTS – Underground (BB Records)

IDIOTS – Underground (BB Records)

by Bart Verlent

Begin vorig jaar kondigde Idiots de grote vernieuwing aan. Minco de Bruin werd ingelijfd als nieuwe drummer, de band nam afscheid van het uitroepingsteken en de smerige garagerock.
Op de ep’s Chapter 1-Spring en Chapter 2-Fall (die nu samen gebundeld zijn op het vinylalbum III) maakten we kennis met het vernieuwde Idiots geluid dat veel properder klonk maar ook wel veel avontuurlijker dan voorheen.

© Idiots

Om te vieren dat de twee ep’s werden samengesmolten tot het vinylalbum III, krijgen we een nieuwe Idiots-single. Op Underground horen we opnieuw een stevig Idiots nummer met een heel aanstekelijk refrein. Luc Dufourmont zingt alsof hij de reïncarnatie is van Lux Interior van The Cramps.

Met Underground bewijzen Idiots in elk geval dat er toch nog wat smerige olie van hun vroegere garagerock achter de oren is blijven zitten. En daar zijn we totaal niet rouwig om.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More