Home Singles HYLDR – Nibelungen (Eigen Beheer)

HYLDR – Nibelungen (Eigen Beheer)

by Nel Mertens

Hyldr is een van de meest interessante gothic doom metalbands om te (beginnen) volgen. Jong, want de band is nog maar 2 jaar oud, en nog wel uit eigen land. Met hun muziek richten ze zich op een emotionele benadering van morbide thema’s.
Hun bandnaam is een verwijzing naar een valkyrie (in het Nederlands “walkure”, strijdgodin uit de Noorse mythologie) in een boek geschreven door hun zangeres Lady IX. Dat boek wordt gebruikt als sjabloon voor songconcepten.

Lady IX (zang, keys), VI (gitaar), Jean Dark (gitaar), Saïko (drums) en Wôde (bas) lieten hun nieuwe creatie op ons los met een videoclip bij hun nummer Nibelungen dat begin dit jaar verscheen op hun debuutalbum Order Of The Mist (Wavelight Factory). Filmisch, met opera-tinten neemt Hyldr ons mee op avontuur in hun duistere rijk van magisch krachtige muziek.

Melodieuze metal, die een magische soberheid in zich draagt, hoewel de muzikale texturen rijk hypnotiserend zijn opgebouwd. Onheilspellend op de meeste momenten, maar evenzeer troostend schoon.

In de videoclip zijn toepasselijke beelden van de klassieke film Die Nibelungen van Fritz Lang te zien. Deze unieke samensmelting van visuele en auditieve duisternis is geïnspireerd op het werk van Richard Wagner, Der Ring des Nibelungen.

Ideaal voer voor fans van Paradise Lost, Moonspell, Ghost, Draconian en Saturnus.

Website / Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More