Home Singles HYDROGEN SEA – Wine (Unday Records)

HYDROGEN SEA – Wine (Unday Records)

by Bart Verlent

Op 27 oktober mogen we het nieuwe Hydrogen Sea-album Creature Comforts verwachten dat Birsen Uçar en PJ Seaux hebben ingeblikt met Luuk Cox die we ook kennen als Shameboy. We kregen al een fijn voorproefje van het nieuwe album met de zalige warme single Candy, op het Live /s Live festival één van de hoogtepunten van de set. Nu is er nog een tweede smaakmaker.

© Hydrogen Sea

Wine is een ietwat duister nummer waarop het duo de donkere kant in de kijker zet van zaken die eigenlijk plezierig zijn. Dingen die, als ze te vaak herhaald worden, verslavend of giftig kunnen worden. Blijkbaar geldt dat ook voor dit nummer want het staat hier al een tijdje op repeat en het werkt verdomd verslavend.

Op een sobere beat gebeurt er heel veel maar telkens in kleine, subtiele deeltjes. Die details worden overgoten met de warme stem van Birsen.

Hydrogen Sea levert een heel catchy liedje af waar we na één beluistering zeker niet genoeg van hebben. Wijn moet een tijdje rijpen maar Wine heeft al van bij de eerste luisterbeurt genoeg smaak om het onmiddellijk met gusto te consumeren. Nu maar aftellen naar de release van het album en het release concert in de Brusselse Ancienne Belgique op 22 november.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More