Home Singles HOUSEPLANTS – Walls

HOUSEPLANTS – Walls

by Bart Verlent

Deze week is het een jaar geleden dat we de eerste single Groundhog Day van HOUSEPLaNTS te horen kregen. Bij die release werd aangegeven dat dit project van Marino Roosen (Bonfire Lakes), Pieter-Jan Decraene (Sam De Nef, Thinos Are People Too), Loes Caels (Rhinos Are People Too), Ewout Decraene (Rhinos Are People Too), Nick Caels (The Haunted Youth) en Bram Gabriëls (Homegirl) datzelfde jaar een album zouden uitbrengen.

We zijn ondertussen een aantal singles verder. De plaat kwam er (nog?) niet en nu laat de band weten dat Walls de voorlopige laatste single zal zijn van het zestal.

© HOUSEPLaNTS

Elke single van HOUSEPLaNTS heeft een andere sound. Het enige wat zeker is, is dat het steeds boeiende en catchy composities zijn. Ook Walls kent weer een ietwat ander geluid dan de vorige singles. In het begin lijkt het gewoon een dromerige track waarin niks bijzonders gebeurt. Maar tijdens het refrein horen we soundscapes die lijken weggelopen uit de Bon Iver catalogus.

De stemmen van Marino Roosen en Loes Caels vullen elkaar mooi aan, en als ze samen zingen is het pure magie.

Hopelijk is dit niet de laatste HOUSEPLaNTS-single. We zijn iedere keer oprecht benieuwd naar welk een boeiende en avontuurlijke track de band nu weer in elkaar heeft gestoken.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More