Home Singles HOAM – Darwin

HOAM – Darwin

by Nel Mertens

Met een bandnaam als Home Of Aging Memories – kortweg HOAM – en het doel om herinneringen te schrijven, is het niet zo vreemd dat evolutiebioloog Darwin op een bepaald moment opduikt. Ook verouderen is evolueren. Toch klinkt Darwin, als nieuwe single van Hoam, fris en vernieuwend.

Artwork © Steven/Shtevil

Op het begeleidende kunstwerk (door Steven/Shtevil) is een man afgebeeld die Darwin vertegenwoordigt, maar dan als aap/mens. Het geeft aan dat we als soort nog een lange weg te gaan hebben.

Frontman, zanger en gitarist Jeroen De Vos (die we ook kennen van bij MakiMura, L’Itch en Mr. Autumn), drummer Renaat Roels, bassist Edward Kuijken en toetsenist Sidney Goris hebben het in dit lied over demonen, het opzijzetten van verschillen en het vinden van innerlijke rust. De lange weg van het leven… Daarvoor vertrekken ze uit ‘originele’ gedachten, in de betekenis van de eerste gedachte, dat wat je het eerst bedenkt.

“We hebben dit nummer geschreven met één doel voor ogen: je mag alleen de eerste exacte woorden gebruiken die je op dat specifieke moment bedenkt. GEEN DO-OVERS!”, laat het viertal weten. Ze lieten dus vooral (of enkel en alleen) hun onderbewuste zielen aan het woord, in volledige vrijheid om te zeggen wat die willen zeggen.

Urgent gitaargetokkel begeleidt de ijlzuivere zang in de zachte eerste minuut van de track, die daarna grimmig openbarst in het refrein met stevig rauw gitaarwerk in een wijd en rijk arrangement. De meeslepende zang wordt alleen maar versterkt door de spoken words die eronder geponeerd worden in de strofes. Een knap staaltje progrock!

Darwin is geproducet door Tim Toegaert (muzikant bij Fleddy Melculy, Parlor, Janez Detd, Dearly Deported, podiummuzikant bij o.a. Helmut Lotty, Johan Verminnen, Urbanus…) en Stef Exelmans (audioproducent, mixer en sound engineer).
De track is digitaal verschenen en is een teaser voor de ep van HOAM die er binnen een tweetal maand zit aan te komen.

Facebook Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More