Home Belgisch HIPPOTRAKTOR – Manifest The Mountain (Pelagic Records)

HIPPOTRAKTOR – Manifest The Mountain (Pelagic Records)

by Liesbet Willems

Sinds Hippotraktor bij Pelagic Records tekende, zoemt het alleen maar meer bij deze band. De komst van Sander Rom (L’Itch) en Stefan De Graef (Psychonaut) heeft Hippotraktor compleet gemaakt. Van oorsprong was het een instrumentale progrockband, waarbij naar onze mening soms net iets ontbrak.

© Sam Coussens

Met de lancering van Manifest The Mountain, de opener van hun te releasen album Meridian (15 oktober), stuurt de band onze indrukken meteen naar vergelijkingen met grotere bands, als Gojira en Meshugga… Hoewel hun geluid toch uniek blijft.

De clip van Manifest The Mountain is zeer indrukwekkend, met de band die speelt in een donkere, vochtige loods. Een filmische sfeer die de toon zet. Het lied walst meteen over de luisteraar, met zware percussie en hypnotiserende riffs.

Sanders en Stefans zang bezorgt ons ijskoude rillingen, alsof ze een sneeuwlawine veroorzaken die van de berg komt gedenderd. Een beeld dat ooit als een goddelijke interventie verklaard werd. Dat is trouwens het thema van het nieuwe album Meridian, de 19e eeuwse filoloog Max Müllers die religie in verband brengt met de vergoddelijking van natuurkrachten.

Niet dat we dit soort wetenschap nodig hebben om van deze natuurkracht te genieten, maar geef toe dat dit het verhaal rond hun nieuwe album nog interessanter maakt. Geniet van de clip en beluister ook hun eerdere ep P’eau op Bandcamp.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More