Home Singles HIKKUP – Cornerstone/ Down The Rabbit Hole/ Hiccup (Eigen Beheer)

HIKKUP – Cornerstone/ Down The Rabbit Hole/ Hiccup (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Het hoeft niet altijd te zijn zoals de mensen het verwachten. De vijfkoppige Brugs-Gents-Nederlandse band Hikkup volgt zo zijn eigen gedachtegang. Ze maken een bijzondere mix van rock, jazz en elektronische vibes die catchy, kinky en post-apocalyptische oorwormen zouden opleveren. Ze bestaan sinds 2017 maar hebben gewacht tot het merkwaardige jaar 2020 om iets uit te brengen.

Dat bracht hen op het idee om dit jaar zes singles uit te brengen en wel per drie tegelijkertijd. In juli verscheen Too Fast, Falling en Death March waarop we deze muzikale kameleons leerden kennen. Nu krijgen we het volgende trio. Down The Rabbit Hole is weer een heel gevarieerde track waar een heel donkere sfeer in hangt en de muzikanten mooie laagjes tevoorschijn toveren en spelen met diverse ritmes.

Met Cornerstone begint het vijftal redelijk rustig maar na een tijdje gaat het nummer op sublieme wijze open. Ook hier volgen diverse tempowissels mekaar op en worden we getrakteerd op smaakvolle gitaar- en pianosolo’s. De laatste single Hiccup is ook een klein meesterwerkje waarin de band een soort van futuristische post-jazz-rock brengt.

Hikkup heeft een uniek geluid waar we de virtuositeit van de muzikanten in horen. Deze drie songs zijn van enorm hoog niveau. Hou deze kerels maar goed in de gaten!

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More