Home Singles HIDEOUS – Curse

HIDEOUS – Curse

by Bart Verlent

Guillaume Lamont kennen we als de stevig rockende gitarist van RHEA en ook Tim Leyman speelt vurig gitaar maar dan bij Ramkot. Nu hebben beiden de krachten gebundeld, samen met Victor Defoort van o.a. Romeo Elvis, en Dajo Vlaeminckx, onder de naam Hideous. Deze nieuwe band brengt rockmuziek geïnspireerd op de ruwheid van de jaren ’90 (denk Them Crooked Vultures). Rechtdoor zonder nadenken terwijl ze toch het belang van een zwevende melodie niet onderschatten.

© Hideous

Curse is de debuutsingle van Hideous en is een serieuze bom van formaat.

Van bij het begin is het een explosie van krachtige riffs met energieke drums en een meeslepende zang. Ze laten niemand op adem komen want in meer dan vier minuten blijft de spanning hangen en worden we van de ene hoek naar de andere gekatapulteerd door een overdonderende sound. Gelukkig krijgen we een hele rustige outro om wat te bekomen.

Met deze single maakt Hideous zeer veel indruk, blijkbaar hebben deze talentrijke muzikanten het recept beet om een catchy, energiek opwindend geluid te maken, iets wat ze hier met veel overtuiging etaleren.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More