Home Singles HELIOCENTRIC – Mesogeion (Eigen Beheer)

HELIOCENTRIC – Mesogeion (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

In 2008 startte Timothy Vanvaeck Hellocentric op als een soloproject waarin hij experimenteerde met triphop en drum-‘n-bass. Maar door de jaren heen is het een echte driekoppige band geworden met Bert Janssens op gitaar en Tim Martens (Wavery, Onrust) aan de drums.

(c) Heliocentric

Tijdens de lockdown begon het trio “lockdown sessies” op te nemen van hun songs. Uiteindelijk zijn ze toch in de studio beland. In hun thuisstad Mechelen in de MotorMusic studio waar ze buiten kwamen met een totaal ander groepsgeluid. Dat komt vooral door de inbreng van drummer Tim Martens die de band recent vervoegde. Waar vroeger werd gekozen voor distortion en luide cymbalen, koos Helocentric nu voor subtiele, instrumentale en kalmere grooves.

Weg zijn de postrock invloeden. Heliocentric klinkt op deze Mesogeion vooral veel frisser. Het trio liet zich inspireren door nujazzacts al Portico Quartet en Hidden Orchestra.

Vergeleken met de eerste ep horen we een grote stijlbreuk. Toch is het de sound die Vanvaeck in 2017 voor ogen had. Wij kunnen dit unieke geluid wel smaken.

Mesogeion is de eerste single uit de volgende Heliocentric-ep Tribes die in de loop van januari zal verschijnen. Met zo’n sterke single verwachten we er heel veel van.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More