Home Singles HEAD FULL OF FLAMES – Barricades

HEAD FULL OF FLAMES – Barricades

by Bart Verlent

Het was al een tijdje stil rond het Leuvense trio Head Full Of Flames. In 2012 brachten Sim Van Thienen, Jan Evenepoel en Pj Seaux (Hydrogen Sea) de debuutep Seven Song uit met zoals te verwachten zeven intens mooie nummers. Daarna moesten we vier jaar geduld hebben voor de opvolger War Times. Pas vijf jaar later kregen we de singles In The Glass en Just Like Everybody daarna werd het weer een jaar stil. Tot nu.

© Head Full Of Flames

In afwachting van een derde album (dat hopelijk geen jaren meer op zich laat wachten), krijgen we van dit folk/pop trio een winterse single. Voor de koude en donkere dagen die voor de deur staan willen ze ons troosten met deze bloedmooie Barricades. Van Thienen zingt met zijn warme zachte stem over de prachtige weidse klanken van een akoestische 12-string gitaar. Meer heeft deze band ook niet nodig om iets subtiels, prachtigs op te bouwen dat diep raakt.

Uit de grond van ons hart hopen we dat Head Full Of Flames niet te lang wacht om weer zo’n subliem pareltje op de wereld los te laten. Want met deze Barricades hebben zo toch weer een prachtexemplaar uit hun magische hoed gegoocheld.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More