Home Singles HANDKERCHIEF – They Drive By Night (Starman Records)

HANDKERCHIEF – They Drive By Night (Starman Records)

by Jeroen De Weder

De band Handkerchief uit de Vlaamse metropool en wereldhavenstad bestaat uit een achtkoppige bemanning van stoere en luidruchtige zeebonken die de zeven zeeën bedwongen hebben en hun tanden poetsen met prikkeldraad en rum.

Op de nieuwe single They Drive By Night voelen we geen wilde golven of woeste baren weliswaar, maar laten we ons meevoeren op een kabbelend stroompje. We horen een rustig en bluesy nummer, dobberend op weemoed en beknotte onmacht, gedragen door een gebroken stem en meanderende melodieën. Sober en gelaagd.

De song verschijnt als teaser voor het nog te verschijnen album Mutiny Ballades & Fishguarding Songs waarop een onweerstaanbare mengeling van Europese rootsmuziek, rock-‘n-roll, ska, gypsy, surf, calypso en rumba aangekondigd wordt.

Bijzonder veelbelovend als je het ons vraagt. We staan alvast te popelen om aan boord te gaan van deze avontuurlijke schuit en al zwalpend de andere muzikale facetten van deze bonte bende te ontdekken. In het najaar verwacht op Starman Records.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More