Home Belgisch HALEHAN – When The World’s Turned Around (PIAS).

HALEHAN – When The World’s Turned Around (PIAS).

by Astrid Venturuzzo

Misschien nog wat ondergewaardeerd in het Vlaamse deel van dit Belgenland is Alexandre Lambrecht aka Halehan. Maar onbekend is niet persé onbemind en dat is zeker voor Halehan het geval. Zijn debuut Temple Of Maia uit 2017 werd met open armen ontvangen en twee jaar later werkt Halehan aan zijn tweede ep Selfless Dream die zal uitkomen op 13 maart.

Halehan (c) PIAS

Eerder uitgebrachte singles Kind Of Blue en Humi verraadden het al een beetje. Daar waar Temple Of Maia eerder een akoestische popalbum werd (met uitzondering van de elektronische elementen in Snow), kent Selfless Dream een gewaagde shift naar het meer elektronische genre. Toevallig of niet klinken de nieuwe singles onmiddellijk ook veel bruisender en lijken ze meer diepgang te hebben dan op de vorige ep.

When The World’s Turned Around is de laatste release van Halehan. Deze donkere popballad vertelt over het geduld dat nodig is om opnieuw de liefde te kennen nadat een eerdere liefde verloren is gegaan. Een herkenbaar gevoel dat door Halehan in een herkenbaar jasje werd gestoken, met als resultaat een geslaagde electropopsong. De bijhorende clip, gefilmd door de Antwerpse fotograaf en regisseur Marnik Boekaerts, is een pareltje. Het universum van When The World’s Turned Around, waarin Halehans zoektocht naar nieuwe liefde faalt door zijn dwalen in vorige relaties, wordt fotografisch perfect weergegeven.

Halehan is te bewonderen op 5 april 2020 in de Botanique. Tickets hier verkrijgbaar: https://botanique.be/nl/concert/halehan-2020

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More