Home Singles GWENNO – An Stevel Nowydh (Heavenly Recordings/PIAS)

GWENNO – An Stevel Nowydh (Heavenly Recordings/PIAS)

by Bart Verlent

Het is van 2018 geleden dat Gwenno Saunders, beter bekend als Gwenno, haar tweede straffe album Le Kov uitbracht. Hoog tijd dus dat deze singer-songwriter uit Wales nog eens iets nieuws op de wereld los laat.

Op 1 juli verschijnt het derde Gwenno album Tesor en ook deze langspeler is net zoals de voorganger bijna volledig gezongen in het Cornish. Het album werd opgenomen tijdens de lockdowns met haar levenspartner, producer en muzikant Rhys Edwards, ook gekend als Jakokoyak.

© Gwenno

An Stevel Nowydh is het eerste voorproefje uit het album en gaat over jezelf ergens op een nieuwe plaats vinden en tot de conclusie komen dat je volledig verdwaald bent. Het erkennen dat het beste dat je dan kan doen in zo’n crisis is jouw favoriete hoed opzetten en dansen… Toch is het geen typisch dansnummer. Nee, Gwenno is bekend voor haar dromerige electrosongs en die lijn blijft ze ook volgen in de nieuwe single.

An Stevel Nowydh is een smaakvolle song die Gwenno zelf omschrijft als ‘irresistible psyche-pop’ en wie zijn wij om haar tegen te spreken. Het nummer past perfect bij een zwoel zomerse avond wanneer je naar een lucht vol sterren kijkt en wegdroomt. Maar die omschrijving past eigenlijk bij elke song van Gwenno.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More