Home Singles GOUDI – Tango

GOUDI – Tango

by Bart Verlent

Vorig jaar verscheen het album Oostende waarop Pierre Goudesone alias Goudi voor het eerst zingt in zijn moedertaal: het Oostends. Het was een schot in de roos met prachtige warme songs die een ode zijn aan zijn geboortestad die hij al een tijdje inwisselde voor Brussel. Het album was al ingeblikt voor corona maar de release werd uitgesteld. Goudesone bleef in de tussentijd niet stilzitten en volgend jaar mogen we al een nieuw album van hem verwachten.

©Goudi

Tango is het eerste voorsmaakje uit dat nieuwe album waarop Pierre wordt bijgestaan door Ron Reuman die instond voor de productie, Laurent Stelleman (Flesh & Fell, Monsoon, Lunascape) op gitaar, Hebe Baillière op backings en Gwen Cresens (Arno, Kommil Foo, Orquesta Tanquedia,…) op accordeon. De video refereert opnieuw naar Oostende, dit keer door de ogen van Léon Spilliaert en Vincent Van Gogh.

Het nummer is daadwerkelijk een sensuele tango verpakt in een hedendaags jasje met beats, we kunnen het de Oostendse versie van Gotan Project noemen. Het nummer ligt volledig in de lijn van het album Oostende omdat Goudesone hier ook in zijn moedertaal zijn tekst declameert. Blijkbaar is hij zijn roots nooit vergeten en dat levert weer een mooi, dansbaar pareltje op.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More