Home Singles GLITTERPAARD – Turnstile Youth (Starman Records)

GLITTERPAARD – Turnstile Youth (Starman Records)

by Bart Verlent

In 2016 zag Glitterpaard voor het eerst het licht tijdens een Sparklehorse-tributeavond in de Antwerpse Trix. Johan Verckist (Wardrobe), Philip Bosschaerts (Mintzkov), Frederik Bastiaensen (Marble Sounds), Sarah Pepels (Portland) en Damien Verhasselt (Millionaire) brachten toen covers van Mark Linkous die in 2010 uit het leven stapte. We dachten toen dat Glitterpaard een gelegenheidsband zou blijven maar daar hebben we ons stierlijk in vergist.

© Hans De Prins

Vorig jaar kregen we het nieuws dat Glitterpaard opnieuw zou rijden en dat er dit jaar zelfs een debuutplaat zou verschijnen met eigen composities. Met hun eerste single All Rights Reserved wisten ze onmiddellijk onze aandacht te trekken. Nu is het vijftal er terug met nog een teaser voor het aankomende album. Ook in deze track dwaalt de geest van Sparklehorse rond, vooral door de donkere, ingetogen sfeer.

Turnstile Youth wordt mooi opgebouwd, met in het begin vrij basic arrangementen. Langzaam vullen warme laagjes deze knappe song aan waardoor we op het einde een prachtig geheel krijgen. We kunnen wederom spreken van een indrukwekkend pareltje.

Je kan Glitterpaard aan het werk zien op:

31/03 – Trix, Antwerpen
14/04 – Café Café, Hasselt

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More