Home Belgisch GEPPETTO AND THE WHALES – Orion.

GEPPETTO AND THE WHALES – Orion.

by Luminous Dash

Na Passages brengt deze Kempense band, naar eigen zeggen, hun meest dansbare plaat Orion uit. En ja, ze hebben gelijk. Het is wel degelijk een ritmische schijf. Het doet ons wat denken aan onze lang vervlogen jeugdjaren. Er zitten heuse 80s en 90s klanken in. Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat het wat gewoontjes klonk na het de eerste keer te beluisteren. Maar na enkele beurten vonden wij dit best te pruimen! Het is wat cliché om te vergelijken met andere bands, maar omdat we het niet kunnen laten, gaan we toch even The Cure, House Of Love, mits een versnelling hoger, Stef Kamil Carlens, stemgewijs dan, en zelfs The Strokes vermelden.

(c) : Bjorn Comhaire

Het nummer zit strak in elkaar met een fantastische catchy intro op drum, met bijgevoegd baslijntje. De complete stem van zanger Sander Sterkens voegt het boeltje aan elkaar. Het chaotische einde geeft deze song net dat tikkeltje meer en maakt het toch weer up to date. Of dit weer een hit gaat worden voor de mannen is uiteraard af te wachten, maar als het van ons afhangt, verdient Orion zeker en vast airplay! Goed bezig gasten!

Francis Van Den Broeck

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More